Annonce

Folkeskolen og gymnasierne landet rundt er så småt begyndt at åbne op igen. Det betyder, at mange elever vender tilbage til en hverdag fyldt med venner, lange skoledage og matematikbøger. Det kan for mange være trygt at skulle tilbage til rutinen, men andre har måske lidt mere uro i kroppen. Mange unge ønsker nemlig at forbedre deres karakter i det kommende skoleår, men ved måske ikke, hvordan de lige skal få gjort den ekstra indsats. Heldigvis er der mange ting, som du kan gøre for at præstere bedre i skolen – her er 3 af dem.

Få en lektiehjælper

Gennem de seneste par år har der været en betydeligt vækst i markedet for lektiehjælp. Det kommer grundet et stort ønske om personlig og nærværende hjælp til svære opgaver. Eleverne mangler ofte én, som vil svare på alle de ‘dumme’ spørgsmål – og som er der hele vejen med dem indtil eksamen. 

En lektiehjælper kan være en stor hjælp for rigtig mange skoleelever, som enten er bagud, ønsker en højere karakter, eller har brug for, at tingene bliver forklaret en ekstra gang. Der findes mange måder at have en lektiehjælper på bl.a. kan det være lektier fysisk eller lektier online. 

Hav en snak med din lærer

Ofte så kan din lærer måske se nogle udfordringer, som du ikke selv har været opmærksom på. Det kan derfor være fornuftigt at tage en snak med din lærer, hvis du ønsker at forbedre din karakter i skolen. På den måde bliver din lærer mere opmærksom på, at du ønsker at udvikle dig, mens du samtidig får brugbar viden omkring, hvordan du bedst muligt rykker dig. 

Det kan f.eks. være, at din lærer fortæller dig, at du skal række hånden mere op i timerne og deltage mere aktivt. Måske får du et par ekstra opgaver for, som kan forbedre dine evner. Selvom det måske kan virke grænseoverskridende at spørge din lærer til råds, så vil det i sidste ende altid hjælpe dig.

Skab en studiegruppe

Dine venner er din bedste støtte, når skolen bliver svær. Der er dig på de gode og de dårlige dage – og de kender da om nogen til det samme pres. Undersøg derfor, om de kunne være interesseret i, at I sammen starter en lille studiegruppe op, hvor I mødes efter skole og får lavet ugens lektier sammen. Så kan I bruge hinanden til at stille spørgsmål og lære nye ting. Derudover så lærer man altid mest, når man skal lære fra sig – så husk, at du også kan lære dine klassekammerater noget.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *