Rigtig mange forældre er dybt bekymrede for, hvordan deres barn klarer den meget lange coronanedlukning. Nogle børn er bedre til at håndtere skærmundervisning end andre. Hvis du har et barn, så har du sikkert en fornemmelse af, om barnet er god til at lære foran skærmen. De fleste børn er ikke egnede til at sidde foran skærmen og klarer sig fagligt dårligt. Du har sikkert bemærket at motivationen hos dit barn er styrtdykket. 

Både lærerer og forskerer anerkender at onlineundervisning til en stor gruppe elever ikke er en god måde at undervise børn på. Her er tre gode råd, der kan sikre, at dit barn ikke kom bagud fagligt pga. Coronakrisen, og at du kan give dit barn den støtte, han eller hun har behov for. 

Privatundervisning

En anerkendt, effektiv metode til at øge dit barns præstation og motivation er privatundervisning. Hvis dit barn får en god, personlig tutor, kan der arbejdes helt specifikt med de områder, der er svært for dit barn. Det er en stor motivation for dit barn at få privatundervisning, fordi der sidder en voksen, der tager barnets tid og læring seriøst.

Privatundervisning er specielt brugbart under coronanedlukning, da du som forælder sikkert selv er udkørt og ikke har tid og overskud til at hjælp dit barn i det omfang, der er behov for. Med privatundervisning undgår du konflikter om skole mellem dig og dit barn, og I kan fokusere på det sociale, der også er meget vigtigt. 

Overskuelige mål

For at hjælpe dit barn med at holde sin faglige motivation oppe, er det godt, at I sammen finder overskuelige og opnåelige mål for dit barn. Daglige mål vil virke godt. Det vil give dit barn en oplevelse af at lykkes, når de opnår målene. Gå på kompromis med dine ambitioner for at sikre, at dit barn har en oplevelse af udvikling og en sejr.

Små børn vil blive motiveret af et belønningssystem, hvor barnet får et klistermærke eller lignende, når de har løst dagens mål. 

Bær over med dit barn

Du er presset, men det er dit barn også. Hvis dit barn slås med temperament og fokus, så bær over med barnet. Tænk på, hvor svært du selv har ved at holde koncentrationen. Forsøg i stedet at giv dit barn gode værktøjer, som virker for dig. Skab et fysisk behageligt rum for koncentration og fordybelse når dit barn skal have undervisning.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *