Det seneste år er der kommet en ny trend på markedet for rygere. Det er el-cigaretter og de har taget markedet med storm. Rundt omkring i Danmark er du nu et væld af butikker der sælger tilbehør til rygere der ønsker at forsøge sig med de såkaldte el-cigaretter. Der findes nu hundredvis af butikker, specielt på nettet, som her hos smartsmoke.dk, men også fysiske butikker rundt omkring i landet med det eneste formål at sælge til rygere der ønsker at købe el-cigaretter. Det er et specielt fænomen. For ser man 5 år tilbage, så var der ikke snak om el-cigaretter, men de sidste 2-3 har det boomet voldsomt.

Danmark er et iværksætter-venligt land og har ladet el-cigaretter indtage markedet

I Danmark har vi iværksætteri på skoleskemaet og der er derfor rigtigt mange dygtige mennesker at finde rundt omkring i landet som alle har et drive og en mission om at starte deres egen. Mange så dette boom i trenden om el-cigaretter som deres mulighed og det har resulteret i et kæmpe væld af butikker over hele landet, selv i relativt små byer. Grunden til de mange virksomheder der pludselig er startet, er at el-cigaretter er et nemt produkt at sælge. Det er nemt at købe hjem fra udlandet, da det er utrolig populært. Derudover har det en passende størrelse, så det er nemt at sende med posten, uden at det går i stykker eller at man skal betale ekstra for at fragte sine el-cigaretter. Til sidst ligger el-cigaretter i en prisklasse der er helt perfekt for internethandel, da det ikke er for dyrt, men stadig billigt nok til at virksomhedsejerne kan tjene noget på det. Det er heller ikke så billigt at det ikke kan betale sig.

Staten er modstander af el-cigaretter der indtager markedet

Ligesom staten er stor modstander af de almindelige cigaretter, så har man også mødt en stor modstand i forhold til el-cigaretter. Det har været et meget kontroversielt emne i dansk politik, da der ikke er nogen videnskabelig opbakning til de helbredsmæssige fordele og bivirkninger for el-cigaretter. Dette har efterfølgende ledt til, at man i Danmark ikke må sælge den såkaldte rygevæske hvis den indeholder nikotin. El-cigaretter uden nikotin er der mange der ikke ønsker at købe, da de bruger det som et alternativ til almindelige cigaretter. Dette resulterer i, at mange butikker sælger det alligevel, da der ikke har været nogen alvorlige konsekvenser endnu.

El-cigaretters fordele har ledt til at de indtog markedet

Grunden til, at el-cigaretter har indtaget marked på den manér som de nu engang har gjort, er at de ikke har alle de helbredsmæssige bivirkninger som normale cigaretter har. Man slipper altså for benzin og tjære, som er to af de mest kræftfremkaldende stoffer i de normale cigaretter, men ikke er eksisterende i el-cigaretter. Man slipper altså for hele skræmmefaktoren, der normalt var forbundet med kræft. Så grunden til at el-cigaretter indtog markedet, var at man kunne få samme oplevelse som en almindelig cigaret, bare uden alle de helbredsmæssige bivirkninger.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *